12.03.2024

Strategisch partnerschap SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks

SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks kondigen met trots een strategisch partnerschap aan om de KYC/AML-compliance voor financiële instellingen te verbeteren. Door samen te werken bieden SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks klanten de best mogelijke oplossingen voor hun compliancebehoeften.

 

BlueMonks 

BlueMonks is een organisatie die zich richt op het leveren van compliance-oplossingen op maat voor financiële instellingen. BlueMonks is gespecialiseerd in het identificeren en beperken van compliance risico’s en het ondersteunen van hun klanten bij het naleven van regelgeving gericht op het bestrijden van Financiële en Economische Criminaliteit (FEC), waaronder KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering). Daarnaast heeft BlueMonks ook ervaring met Remediation Programs, Interim en Project Management, en heeft professionals in alle lagen van het Three Lines of Defense Model. BlueMonks biedt ook trainingen en opleidingen aan om het bewustzijn en de kennis van werknemers over compliance te vergroten. BlueMonks staat bekend om zijn flexibiliteit en aanpak op maat en bedient klanten in verschillende sectoren, waaronder banken, advocaten, verzekeraars en vermogensbeheerders.

SCOPE FinTech Solutions

SCOPE FinTech Solutions is een specialist in het leveren van innovatieve technologische oplossingen voor financiële instellingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor compliance management, risicobeheer en fraudebestrijding. SCOPE FinTech Solutions biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder haar Compliance Management Portal, waarmee financiële instellingen hun compliance-activiteiten efficiënter kunnen beheren. Met de software kunnen organisaties snel klantrisicoprofielen identificeren, due diligence-activiteiten voor klanten bijhouden, wettelijke rapportageverplichtingen automatiseren en zorgen voor voortdurende naleving van alle toepasselijke regelgeving.

Totaaloplossing voor (financiële) instellingen.

De nieuwe samenwerking combineert de producten en diensten van beide bedrijven en biedt klanten een allesomvattende totaaloplossing. BlueMonks zal het Compliance Management Portal van SCOPE FinTech Solutions gebruiken als onderdeel van hun propositie, waarbij automatisering en handmatige verwerking worden gecombineerd. Hierdoor kan BlueMonks het end-to-end KYC/AML-proces verder stroomlijnen en tegelijkertijd aanvullende diensten leveren, zoals herstelprocessen en het opzetten en ontwerpen van optimale en efficiënte KYC-processen. CEO van SCOPE FinTech Solutions, Fred van ’t Hoff: “We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met BlueMonks. Door samen te werken kunnen we onze klanten een nog uitgebreider pakket aan oplossingen bieden waarmee ze aan al hun wettelijke eisen kunnen voldoen.” Managing Director van BlueMonks, Mark van Wijk, vult aan: “Ons doel is altijd geweest om onze klanten de best mogelijke service te bieden als het gaat om het beheren van hun compliance activiteiten. Door samen te werken met SCOPE FinTech Solutions kunnen we nu een nog completer dienstenpakket aanbieden dat niet alleen voldoet aan de verwachtingen op het gebied van regelgeving, maar deze zelfs overtreft.” De samenwerking tussen SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks biedt financiële instellingen de mogelijkheid om hun compliance-activiteiten efficiënter te beheren en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dankzij de totaaloplossing die de twee bedrijven bieden, kunnen financiële instellingen hun klanten effectief en efficiënt onboarden, monitoren en beheren.

Latest articles

12.03.2024

Actieplan voor een beleid ter voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme

Op 7 mei kondigde de Europese Commissie een nieuw actieplan aan voor een beleid ter voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De Europese Commissie wil de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme opvoeren.

12.03.2024

Nieuwe due diligence-richtlijn en bijlage over duurzaam ondernemen voorgesteld

De Europese Commissie heeft onlangs een nieuwe richtlijn voorgesteld over due diligence en de bijbehorende Corporate Sustainability Bijlage, die tot doel heeft ervoor te zorgen dat bedrijven die actief zijn in de EU verantwoordelijkheid nemen voor de milieu- en sociale gevolgen van hun bedrijfsvoering en toeleveringsketens.

12.03.2024

Strategisch partnerschap SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks

SCOPE FinTech Solutions en BlueMonks kondigen met trots een strategisch partnerschap aan om de KYC/AML-compliance voor financiële instellingen te verbeteren.