Training & Opleiding

Om een solide AML/KYC operation binnen uw organisatie te handhaven, is training en  opleiding van essentieel belang.

Het moeilijkste deel van AML/KYC is het feit dat wetten en regels niet zwart-wit zijn. Het draait allemaal om interpretatie. Daarom hebt u goed geïnformeerde en ervaren mensen nodig. Het risico om zonder deze mensen te werken is gewoon te groot.

Er zou enorm veel tijd geïnvesteerd moeten worden in het opzetten van een uitgebreid opleidingsportfolio en er zouden experts binnen uw organisatie moeten zijn, niet alleen met kennis van het domein op expertniveau, maar ook met de vaardigheden om mensen op te leiden. Dit kan een zeer kostbare aangelegenheid worden.

De BlueMonks Academie

We hebben een interne BlueMonks Academy opgezet om onze eigen resources op te leiden en hen voor te bereiden op de markt. Een deel van ons interne trainingsportfolio wordt ook gebruikt voor externe klantentrainingen.

De BlueMonks Academy is een gecombineerde omgeving met zowel een offline klassikaal training portfolio, als een online individueel training portfolio.

De BlueMonks Academy heeft besloten om de intern opgedane ervaring ook als opleidingsportfolio aan onze klanten aan te bieden.

Intern en online

Het voordeel van het bestaan van twee opleidingsportfolio’s is dat er een naadloze interface tussen beide is. Met behulp van ons online platform kunnen wij opleidingen verzorgen in basiskennis en basiswet- en regelgeving. We kunnen het kennisniveau valideren door middel van  pre- en post-trainingstesten.

Zodra een bepaald kennisniveau is gevalideerd, kunnen wij een klassikale opleiding organiseren met meer aandacht voor interpretatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van casestudy’s en waarbij vooral discussie wordt aangemoedigd.

Onze opleidingsportefeuille

Wij werken elke dag aan ons opleidingsaanbod, zodat wij een steeds uitgebreider portfolio kunnen aanbieden.

Ons portfolio bestaat momenteel uit: Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) training, AML training (basis), AML training (gevorderd), Integrity Risk awareness training, SIRA training maar in een later stadium zullen er nog meer worden aangeboden.

Op maat gemaakte trainingen

Omdat verschillende organisaties verschillende opleidingsbehoeften hebben, bestaan al onze opleidingen uit modulaire bouwstenen, zodat de opleiding gemakkelijk aan uw behoeften kan worden aangepast.

Trainers

Wij werken met bekwame trainers met vele jaren ervaring in training en opleiding. Zij weten hoe ze mensen moeten opleiden. Zij zijn in staat mensen op te leiden over wet- en regelgeving op een zodanige manier dat deze mensen niet alleen in staat zijn regels op te stellen, maar ook begrijpen hoe zij deze moeten interpreteren in combinatie met andere regelgeving die van toepassing is.

Train the trainers

Als u uw eigen trainingsportfolio wilt ontwikkelen, deze binnen uw organisatie wilt onderhouden en uw eigen trainers trainingen wilt laten verzorgen, kan BlueMonks u helpen dit te implementeren. Wij doen dit door het uitrollen van ons ’train de trainers’ programma. Dit omvat het delen van materiaal, het delen van kennis, reviewing en coaching.

  • Online platform in combinatie met classroom les

  • Bekwame opleiders

  • Uitgebreid en groeiend opleidingsplatform

  • Tests & Certificering

Interesse? Laten we een gesprek of een ontmoeting plannen.

Contact...